Tegenwoordig is iedereen in het dagelijks leven alleen maar druk, druk, druk! We worden opgeslokt door verantwoordelijkheden, volle agenda’s, sociale verplichtingen en we denken te weinig aan onszelf. De nadruk ligt vaak teveel op denken, weten en doen. Soms raken we hierdoor vervreemd van onszelf, van wat we echt willen en wat we voelen; we raken uit balans, uit ons evenwicht.

Het lichaam geeft vaak signalen van onbalans, denk hierbij aan klachten als  ongemak, pijn, spanning, moeheid, geprikkeldheid, verlaagde weerstand, niet lekker in ons vel zitten, angst, stress, slecht slapen, psychische klachten. In het ergste geval kan onze gezondheid, lichamelijk en geestelijk, hier ernstige schade van ondervinden. We moeten leren weloverwogen om te gaan met onze energie.

Naast een gezonde levenswijze door middel van voeding en fysieke inspanning, is ook ontspanning noodzakelijk om lichaam en geest te herstellen en in balans te komen.
In deze gejaagde tijden komen we echter maar moeilijk aan voldoende ontspanning toe en het valt niet mee lichaam en geest in balans te houden.
Van nature streven we allemaal naar evenwicht, naar een rustig en harmonieus leven en toch balanceren we zo nu en dan op de grens van ons kunnen. Het is van belang om je hiervan bewust te zijn. Jouw lichaam is hierbij een belangrijke poort tot je innerlijke IK. Als je weet te luisteren, vertelt het je alles over wie je bent, wat je voelt en wat je overtuigingen zijn. Massage helpt je om beter te luisteren naar je lichaam.

Bewustwording, beter voelen, vrij en gelukkig zijn, vraagt aandacht en vooral ontspanning.

En dat is wat massage doet; het stimuleert om te luisteren naar je lichaam, spanningen los te laten, je hoofd leeg te maken en weer positieve energie te laten stromen. Massage heeft ook een positieve werking op je gemoedstoestand, want massage richt zich niet alleen op het lichaam, maar ook op een goed evenwicht tussen lichaam, geest en emotie. Het evenwicht wordt hersteld. Het lichaam wordt in betere balans gebracht en dat is het streven, want waar balans is, is gezondheid, geluk, een goed humeur en zelfvertrouwen.

Neem voldoende aandacht voor jezelf, neem tijd voor ontspanning  want het belangrijkste voor geluk is innerlijke balans.

Massage is een investering voor je welzijn. Massage heeft over het algemeen een kalmerend effect, werkt pijnstillend, stimuleert de bloedsomloop en lymfestroom. De stofwisseling en het immuunsysteem wordt versterkt en de beweeglijkheid vergroot. Hierdoor kan de energie in je lichaam en leven (weer) beter stromen.