Namasté, ik ben Maria, wie ben jij?

Mijn naam is Maria Harrabi. Ik ben een gediplomeerd en gepassioneerd yogadocent en Ayurvedisch voedingscoach. Sinds 2015 geef ik lessen, workshops en consulten.

Ruim tien jaar geleden kwam ik aanraking met yoga. Yoga was liefde op het eerste gezicht tijdens mijn eerste les, dit was thuiskomen! Yoga voor mij betekent rust en vrijheid, kracht en stabiliteit, flexibiliteit en balans.

Ik ben yoga lessen gaan volgen in diverse stijlen. Hierdoor merkte ik de gezonde en positieve werking van yoga en meditatie. Ik raakte diep geïnspireerd door yoga en de filosofie erachter.

In 2015 besloot ik om de (internationale) Hatha Yoga docentenopleiding te volgen bij Arhanta Yoga in Sinderen. Wat yoga mij geleerd heeft is dat alles wat we nodig hebben voor geluk en gezondheid al in ons systeem zit. We hoeven alleen maar de blokkades op te sporen die in de weg staan. De mogelijkheid om anderen te inspireren om met yoga bezig te zijn vind ik super fijn. “We leven niet om aan yoga te doen, we doen aan yoga om het leven eenvoudiger en aangenamer te maken”.

De opleiding tot Ayurvedisch voedingscoach volgde ik bij Jade Health Center in Doorn. De inspiratie voor het starten van deze holistische opleiding ontstond toen ik persoonlijk te maken kreeg met een aantal langdurige chronische onevenwichtigheden in mijn lichaam. Mijn persoonlijke ervaring is dat symptoombestrijding in de westerse geneeskunde de meest gebruikelijke methode is om onevenwichtigheden in het lichaam te behandelen. Na diverse behandelingen te hebben ondergaan en verschillende medicatie te hebben uitgeprobeerd, gaf mijn huisarts aan dat haar kennis helaas niet verder reikte. Vanaf dat moment ben ik gaan kijken naar nieuwe, alternatieve mogelijkheden om mijn lichaam weer in balans te krijgen.

Door de yogadocentenopleiding was ik al in aanraking gekomen met Ayurveda en ik besloot om me daar in te gaan verdiepen. Zo kwam ik terecht bij Jade Health Center. Mijn voeding en levensstijl werden uitgebreid onder de loep genomen. Ook werd er voor het eerst gekeken naar wat er naast de klachten nog meer speelde in mijn lichaam en leven en of er een relatie was tussen fysieke en emotionele klachten. Na een aantal behandelingen, aanpassingen in mijn voedingspatroon en levensstijl en de toevoeging van een aantal kruiden en supplementen, ervaarde ik in korte tijd een aanzienlijke verbetering in zowel lichaam als geest. Ik wilde de vele voordelen van Ayurveda overbrengen op anderen en ik besloot de opleiding tot Ayurvedisch Voedingscoach te volgen. Het doel van de opleiding was om goede en verantwoorde voedings- en leefstijladviezen te kunnen geven aan mensen die uit balans zijn en aan mensen die hun balans willen behouden.

Ik blijf ik me voortdurend interesseren en ontwikkelen op het gebied van natuurlijke, holistische gezondheidstoepassingen. Zo heb ik eind oktober 2017 een cursus gevolgd, ontwikkeld door BalanSanté. Deze cursus was gericht op yoga en mindfulness voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Het kinderyoga onderdeel werd verzorgd door Ria van Leeuwen, zij was de 1e kinderyoga docente van Nederland. Werken met kinderen geeft mij enorm veel inspiratie. Het leven van een kind is één grote ontdekkingseis; onbekommerd plezier maken, pure nieuwsgierigheid, vol overgave de ene missie na de andere vervullen. Kortom; leven in het moment. Naarmate je ouder wordt, raak je dat vaak een beetje kwijt. Naast dat ik de kinderen wat mee kan geven, krijg ik er dus minstens zoveel voor terug!

In 2018 heb ik me vooral verdiept in masseren. In de Oosterse geneeskunst gelooft men dat aanrakingen en massages energetische zones openzetten, waardoor je ontspant en meer energie krijgt. Naast beweging (yoga), gezonde voeding (Ayurveda) en mindfulness (leven in het hier en nu) zijn aanrakingen (massages) erg belangrijk voor een leven in evenwicht. Dit wordt in de Westerse wereld helaas (nog) te vaak onderschat.

In 2019 heb ik een 300-urige yoga docentenopleiding gevolgd in Thailand. Ditmaal een traditionele, meditatieve en balancerende vorm van yoga die mij geleerd heeft om elke cel in het lichaam te ontspannen.

In 2020 heb ik me verdiept in de werking van Shungite “The Miracle Stone” en heb ik de S.C.M.H.® workshop gevolgd. S.C.M.H.® staat voor Shungite Chakra Meridiaan Healing. Deze methode zorgt voor het deblokkeren van meridianen en het balanceren van de chakra’s. Daarnaast neemt het opgenomen straling in het lichaam weg. Inmiddels heb ik bij de grondlegger van deze bijzondere methode, Monique de Vries, geleerd om de S.C.M.H.® Methode ook professioneel toe te passen als S.C.M.H. Practioner® en biedt Balancepoint in samenwerking met Shungite Nederland hoogwaardige kwaliteit Shungite producten aan.

Balancepoint stelt mij in staat om mijn kennis en ervaringen met de wereld te delen. Elke dag zoveel mogelijk in balans leven, in alle facetten; daar heb ik me op toegelegd. Luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt, wijst mij de weg naar een leven in balans. Mijn passie is om anderen te helpen de balans vast te houden of  te hervinden. Ik ben hier niet om je de les te lezen of de weg te wijzen. Ik ben hier om je in volle liefde bij te staan. Love will show you the way…

Blijkbaar is er iets in jou getriggerd waardoor je op mijn website terecht bent gekomen. Daar ben ik erg benieuwd naar. There will always be a reason why you meet people. Either you need to change your life or you’re the one that will change theirs…

Voel je vrij om contact met mij op te nemen!

Moge iedereen overal vreugdevol en vrij zijn en mogen al mijn gedachten, woorden en handelingen bijdragen aan het geluk en de vrijheid van eenieder.

.